Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

[XGT] Resimli konu vitrini

  • Birlikte bir masala inanmak istedim,Ben seninle.Hepsi bu...
    Mesajlar: 1

    Birlikte bir masala inanmak istedim,Ben seninle.Hepsi bu...

  • Seni sevmek akıl işi değildi.  ZATEN...Sadece yüreğimin işiydi.
    Mesajlar: 1

    Seni sevmek akıl işi değildi. ZATEN...Sadece yüreğimin işiydi.

  • Herkesi aklıma.seni kalbime yazmıştım.Herkes silindi aklımdan.SEN...kalbimde kaldın ...
    Mesajlar: 0

    Herkesi aklıma.seni kalbime yazmıştım.Herkes silindi aklımdan.SEN...kalbimde kaldın ...

  • Ben-onu-hiç-kimsenin-göremeyeceği-yere-sakladım--BAY-Teması - (848)
    Mesajlar: 0

    Ben-onu-hiç-kimsenin-göremeyeceği-yere-sakladım--BAY-Teması - (848)

  • Hiç gitmeyecekmiş gibi - Bayan-Teması - (847)
    Mesajlar: 0

    Hiç gitmeyecekmiş gibi - Bayan-Teması - (847)

  • @Y@Z TEMALARI SM 5
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI SM 5

  • @Y@Z TEMALARI SM 4
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI SM 4

  • @Y@Z TEMALARI SM 3
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI SM 3

  • @Y@Z TEMALARI SM 2
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI SM 2

  • @Y@Z TEMALARI SM 1
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI SM 1

  • İnsanların ilk gördüğüm gibi olmadığını öğrendiğimde          Olgunlaştığımı anladım...!,
    Mesajlar: 0

    İnsanların ilk gördüğüm gibi olmadığını öğrendiğimde Olgunlaştığımı anladım...!,

  • @Y@Z TEMALARI EK 5
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI EK 5

  • @Y@Z TEMALARI EK 4
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI EK 4

  • @Y@Z TEMALARI EK 3
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI EK 3

  • @Y@Z TEMALARI EK 2
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI EK 2

  • @Y@Z TEMALARI EK 1
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI EK 1

  • Güvenmek, sarılmak gibidir.
    Mesajlar: 0

    Güvenmek, sarılmak gibidir.

  • Hüzün kokusu var bugün bende,sakın gelmeyin üstüme…
    Mesajlar: 1

    Hüzün kokusu var bugün bende,sakın gelmeyin üstüme…

  • Ara ara hayatındakileri elekten geçireceksin.Üstte kalan 'dost ile derman',Altta kalan 'toz duman'.
    Mesajlar: 3

    Ara ara hayatındakileri elekten geçireceksin.Üstte kalan 'dost ile derman',Altta kalan 'toz duman'.

  • @Y@Z TEMALARI GL20
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL20

  • @Y@Z TEMALARI GL19
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL19

  • @Y@Z TEMALARI GL18
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL18

  • @Y@Z TEMALARI GL17
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL17

  • @Y@Z TEMALARI GL16
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL16

  • @Y@Z TEMALARI GL15
    Mesajlar: 0

    @Y@Z TEMALARI GL15

.RADYOYA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.
Resim Açıklaması Resim Açıklaması Resim Açıklaması
Üyelik Grupları
CEO
Administrative
Co Admin
Süper Moderatör
Moderatör
Emektar Admin
Bay Tasarımcı
Bayan Tasarımcı
Onursal Üye
Özel Üye
Üye
Banlı Üye
  • ☼ FoRuM ELeLe'YE FACEBOOK ,HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET ARACILIĞI İLE RESİM, GİF VB. GÖRSELLER KESİNLİKLE EKLENMEMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. EKLENDİĞİ AN GÖREVLİ ARKADAŞLAR TARAFINDAN SİLİNECEKTİR!!! ☼

BİLGİ Stres Sebepleri,Kişisel Gelişim,forummavis Kişisel Gelişim

Katılım
14 Ağustos 2013
Mesajlar
2.897
Tepkime puanı
217
Puan
83
Yaş
46
Konum
Kocaeli
Web sitesi
www.forumelele.com
Stres, organizmanın bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanmasıyla ortaya çıkan bir gerginlik durumudur. Tehlike ile karşılaşınca canlı kendini korumaya çalışır. Eğer savaşabileceği türden tehlikeyse savaşır, savaşamayacağı türdense ondan kaçar. Organizmanın tehdit durumunda olduğu stres karşısında insanlarda hem bedensel hem psikolojik düzeyde bir dizi olay meydana gelir.

Stres, hayatın bir gerçeğidir. Ama stres genellikle olumsuz bir şey olarak düşünülür. Aşırı stres, insanı iş göremeyecek bir duruma getirip, ciddi sorunlar da yaratabilir. Ancak stresin olumlu bir yanı da vardır. Herkes için değişebilen ama belirli dozda stres, varoluşun olumlu bir özelliğidir ve etkili bir işleyiş için gereklidir. Bu tür stres organizmada fiziksel ve ruhsal gelişmelere, büyümeye ve olgunlaşmaya yol açar.

Olumlu ve olumsuz stresarasındaki farklılık, kişinin stres oluşturucu olay ya da ortamı nasıl algıladığına ve onunla nasıl başaçıktığına bağlıdır.

Stresin Psikolojik sebepleri

Psikologlara göre stres, onu zihinde taşıyan kişiye aittir. Stres olgusu incelenirken stres verici durumlar kadar onlarla karşılaşan bireyin psikolojik özelliklerinin de ele alınması ve değerlendirilmesi gerekir.
Stres tepkisi, ortamda ne olduğuna bağlı olarak değil, kişinin olaya verdiği tepkiye bağlı olarak ortaya çıkar. Aynı olay farklı kişilerde, hatta bazen aynı insanda farklı zamanlarda farklı tepkiler ortaya çıkarır. Belirli bir uyarana belirli tepkiler verilir diye genelleme yapılamaz. Örneğin, babaları ölen üç çocuğu ele alalım. Bunlardan ikisi evli, birisi babayla yaşıyor olsun. Bu ölüm olayı evlatlar için önemli bir stres verici durumdur, fakat her üç çocuğu da aynı düzeyde etkilemez. Evli çocukları daha az etkilerken babasıyla yaşayanı daha çok etkileyebilir.

Burada en önemli değişken bireye özgü farklılıklar gösteren psikolojik mekanizmalardır. Bir olayı algılayışımız ve onunla başaçıkabilecek becerilerimizi değerlendirişimiz, o olayı stres verici ya da vermeyici olarak tanımlamamıza neden olur.

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stres bazen migren, uykusuzluk, yüksek tansiyon, sinir, ülser gibi rahatsızlıklardan yola çıkarak tanımlanır. Bazen de stresi artıran, insanlar arasındaki iletişimsizlik, görev değişiklikleri gibi etkenlerdir. Çağımızın en büyük problemi ve çoğu hastalıklara neden olan stres, yapılacak işlerin çoğalması, dinleneceğimiz zamanın azalması, manevi değerlerimizi ihmal etme gibi durumlardan kaynaklanan özel bir haldir. Uzun süren stres, vücudun direncini azaltıp, kanser, kalp hastalıkları ve kolesterol gibi birçok hastalığa neden olur. Strese karşı en uygun ve rahatlatıcı adım, bulunduğumuz durumu kabullenmekten geçer. Stresin artmasına yol açan önemli etkenlerden biri de, hayatta aşırı isteklerde bulunarak ve sürekli onların peşinden koşmaya çalışarak kendimizi gereğinden fazla yıpratmaktır. B vitaminini özellikle tüketmek gerekir. Stresle başa çıkmada sporun ve düzenli egzersizlerin önemi çok büyüktür.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri