Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

[XGT] Resimli konu vitrini

• Birlikte bir masala inanmak istedim,Ben seninle.Hepsi bu...

Birlikte bir masala inanmak istedim,Ben seninle.Hepsi bu...

• Seni sevmek akıl işi değildi.  ZATEN...Sadece yüreğimin işiydi.

Seni sevmek akıl işi değildi. ZATEN...Sadece yüreğimin işiydi.

• Herkesi aklıma.seni kalbime yazmıştım.Herkes silindi aklımdan.SEN...kalbimde kaldın ...

Herkesi aklıma.seni kalbime yazmıştım.Herkes silindi aklımdan.SEN...kalbimde kaldın ...

• Ben-onu-hiç-kimsenin-göremeyeceği-yere-sakladım--BAY-Teması - (848)

Ben-onu-hiç-kimsenin-göremeyeceği-yere-sakladım--BAY-Teması - (848)

• Hiç gitmeyecekmiş gibi - Bayan-Teması - (847)

Hiç gitmeyecekmiş gibi - Bayan-Teması - (847)

• @Y@Z TEMALARI SM 5

@Y@Z TEMALARI SM 5

• @Y@Z TEMALARI SM 4

@Y@Z TEMALARI SM 4

• @Y@Z TEMALARI SM 3

@Y@Z TEMALARI SM 3

• @Y@Z TEMALARI SM 2

@Y@Z TEMALARI SM 2

• @Y@Z TEMALARI SM 1

@Y@Z TEMALARI SM 1

• İnsanların ilk gördüğüm gibi olmadığını öğrendiğimde          Olgunlaştığımı anladım...!,

İnsanların ilk gördüğüm gibi olmadığını öğrendiğimde Olgunlaştığımı anladım...!,

• @Y@Z TEMALARI EK 5

@Y@Z TEMALARI EK 5

• @Y@Z TEMALARI EK 4

@Y@Z TEMALARI EK 4

• @Y@Z TEMALARI EK 3

@Y@Z TEMALARI EK 3

• @Y@Z TEMALARI EK 2

@Y@Z TEMALARI EK 2

• @Y@Z TEMALARI EK 1

@Y@Z TEMALARI EK 1

• Güvenmek, sarılmak gibidir.

Güvenmek, sarılmak gibidir.

• Hüzün kokusu var bugün bende,sakın gelmeyin üstüme…

Hüzün kokusu var bugün bende,sakın gelmeyin üstüme…

• Ara ara hayatındakileri elekten geçireceksin.Üstte kalan 'dost ile derman',Altta kalan 'toz duman'.

Ara ara hayatındakileri elekten geçireceksin.Üstte kalan 'dost ile derman',Altta kalan 'toz duman'.

• @Y@Z TEMALARI GL20

@Y@Z TEMALARI GL20

• @Y@Z TEMALARI GL19

@Y@Z TEMALARI GL19

• @Y@Z TEMALARI GL18

@Y@Z TEMALARI GL18

• @Y@Z TEMALARI GL17

@Y@Z TEMALARI GL17

• @Y@Z TEMALARI GL16

@Y@Z TEMALARI GL16

• @Y@Z TEMALARI GL15

@Y@Z TEMALARI GL15

.RADYOYA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.
Resim Açıklaması Resim Açıklaması Resim Açıklaması
Üyelik Grupları
CEO
Administrative
Co Admin
Süper Moderatör
Moderatör
Emektar Admin
Bay Tasarımcı
Bayan Tasarımcı
Onursal Üye
Özel Üye
Üye
Banlı Üye
  • ☼ FoRuM ELeLe'YE FACEBOOK ,HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET ARACILIĞI İLE RESİM, GİF VB. GÖRSELLER KESİNLİKLE EKLENMEMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. EKLENDİĞİ AN GÖREVLİ ARKADAŞLAR TARAFINDAN SİLİNECEKTİR!!! ☼

BİLGİ Sosyal Fobi

Sosyal Fobi

Sosyal fobi, sosyal ortamlardan kaçınma davranışı ile kendini gösteren bir bozukluktur ve genellikle ön ergenlik döneminde başlamakla birlikte, daha küçük çocuklarda da görülebilmektedir.
Sosyal fobide çocuk, aile ve alıştığı ortam dışındaki kişilerle ilişki kurmaktan kaçınır. Yaşıtları dahi olsa, kişilerle etkileşime girerken aşırı korku ve kaygı yaşar, göz teması kurmaktan sakınır, aktivitelere girmekte zorlanır. Kendisine şaka yapılmasından rahatsızlık duyar, ev dışında yemek yerken ve tuvalete giderken kaygılanır. Bu çocuklar ayrıca, okul ortamında derse katılmaktan, söz hakkı almaktan çekinirler ve konuşma hakkı verildiğinde de yoğun endişe duyarlar. Sınıf içerisinde çok sessizdirler, fikir sahibi oldukları konularda bile katılım gösteremezler. Yanlış bir şey söyleme ve alay edilme düşüncesi ile tahtaya kalkmak ve sınıf önünde konuşmak istemezler.
Sosyal fobi yaşayan çocuklar, hissettikleri yoğun kaygı ve korku nedeniyle, performanslarını okul ortamında maksimum düzeyde yansıtamazlar. Bu nedenle, bazen öğretmenleri tarafından anlamada zorluk çeken veya başarısız çocuklar olarak tanımlanırlar. Bunun yanısıra, arkadaşlarıyla herhangi bir sosyal aktiviteye girmekten çekindikleri için, görmezden gelinirler ve sözlü veya sözsüz kaba davranışlara maruz kalırlar.
Sosyal fobi, çekingenlik veya utangaçlıkla karıştırılmamalıdır. Bazı çocuklar kişilik özelliği olarak diğer çocuklara oranla daha içe kapanıktırlar. Bu tarz çocuklar, sosyal fobi yaşayan çocuklardan farklı olarak, bulundukları ortamda çok fazla iletişime geçmeseler de ortamdan keyif alırlar, sorulan sorulara cevap verirler. Yoğun bir şekilde hata yapmak ve küçük düşmekten korkmadıkları için, emin oldukları konularda görüşlerini ifade ederler. Otoriteyle ilişkiyi başlatmakta zorlansalar da, yaşıtlarıyla iletişim konusunda büyük problemler yaşamazlar. Bunun yanısıra utangaç veya çekingen çocuklar, herhangi bir müdahale olmadan da alıştıkları ortamda iletişimlerini arttırırlar ve yaşamlarının sonraki dönemlerinde daha aktif olabilirler.
Çocuklarda Sosyal Fobinin Nedenleri

Yapılan araştırmalara göre, sosyal fobiye genetik, biyolojik ve çevresel etkenler neden olabilmektedir. Biyolojik açıdan yapılan çalışmalara bakıldığında, beyinde sinirler arası iletişimi sağlayan kimyasallardan serotonin dengesizliği ile beynin bölümlerinden amigdalanın fazla çalışmasının sosyal fobiyle ilişkili olduğu düşünülmektedir.
Genetikle ilgili yapılan çalışmalarda, sosyal fobi yaşayan çocukların ebeveynlerinde de bu duruma rastlanmıştır. Bunun yanısıra, baskıcı ve aşırı koruyucu anne baba tutumu, iletişim ve etkileşimde problem yaşayan ebeveynleri model alma, duygusal ve fiziksel istismar gibi çevresel faktörler de sosyal fobinin oluşumu için risk taşımaktadır.
Çocuklarda Sosyal Fobinin Tedavisi

Sosyal fobinin tedavisinde yoğunlukla psikoterapiden faydalanılır. Gerek görüldüğü durumlarda ilaç tedavisinden yararlanılmalıdır. Sosyal fobi, çocuğun yaşamının tüm alanlarında problemlere yol açtığı için, tedavi ekibi; aile ve okul ile işbirliği içerisinde olmalıdır.
Psikoterapide, çocukta kaygı uyandıran durumlar tespit edilir ve bu durumlarla baş etme yöntemleri kazandırılmaya çalışılır. Ayrıca çocuktaki yanlış ve negatif düşünceler değiştirilmeye çalışılır. Süreçten daha olumlu sonuçlar almak için okul ve aile, çocuğa karşı daha anlayışlı olmalı, yaşına uygun sorumluluklar vererek çocuğu motive etmeli, baskıcı ya da aşırı korumacı bir tutum sergilemekten kaçınmalıdırlar.

nlzjjqds.png

Aysun hanım Forum Maviş ailesine hoşgeldiniz.Paylaştığınız bu konu çok ciddi ve gözardı edilen bir konu malümunuz.Bu konu hakkında bizleri bilgi sahibi etmenizden ötürü kendi adıma teşekkürler ediyorum.İyi forumlar bol paylaşımlar diliyorum.

Mühim bir konu gerçekten. Teşekkürler paylaşım için hocam.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri